Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 756
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 756
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane cebule i podsmaż. Gdy się zeszklą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Całość podsmaż, po czym dodaj mięso mielone, oregano i tymianek.
Do mięsa wrzuć wcześniej podsmażone pieczarki, ugotowaną na sypko kaszę jaglaną i pół pęczka posiekanego koperku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszaj.
Papryki umyj i zetnij górne części. Oczyść środek i wypełnij farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wlej bulion i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C przez ok. 40 minut. Pięć minut przed końcem połóż ser i przykryj odciętą częścią. Po upieczeniu posyp posiekanym szczypiorkiem.
Bulion z pieczenia zlej do rondelka, dodaj przecier pomidorowy, sól oraz pieprz. Gotuj, aż sos zgęstnieje.Źródło: Na żywo