Do góry

Desery Przepis na:

Nadziewane papryki

Nadziewane papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14903

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane cebule i podsmaż. Gdy się zeszklą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Całość podsmaż, po czym dodaj mięso mielone, oregano i tymianek.

  2. Do mięsa wrzuć wcześniej podsmażone pieczarki, ugotowaną na sypko kaszę jaglaną i pół pęczka posiekanego koperku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszaj.

  3. Papryki umyj i zetnij górne części. Oczyść środek i wypełnij farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wlej bulion i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C przez ok. 40 minut. Pięć minut przed końcem połóż ser i przykryj odciętą częścią. Po upieczeniu posyp posiekanym szczypiorkiem.

  4. Bulion z pieczenia zlej do rondelka, dodaj przecier pomidorowy, sól oraz pieprz. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń