Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryki"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane cebule i podsmaż. Gdy się zeszklą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczkę chili. Całość podsmaż, po czym dodaj mięso mielone, oregano i tymianek.
Do mięsa wrzuć wcześniej podsmażone pieczarki, ugotowaną na sypko kaszę jaglaną i pół pęczka posiekanego koperku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszaj.
Papryki umyj i zetnij górne części. Oczyść środek i wypełnij farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wlej bulion i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. do 200 °C przez ok. 40 minut. Pięć minut przed końcem połóż ser i przykryj odciętą częścią. Po upieczeniu posyp posiekanym szczypiorkiem.
Bulion z pieczenia zlej do rondelka, dodaj przecier pomidorowy, sól oraz pieprz. Gotuj, aż sos zgęstnieje.Źródło: Na żywo