Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię stare przepisy naszych babć są proste ale efekt bardzo pozytywnie zaskakuje. Wprost przepadam za napoleonkami a ten przepis dostałam od babci mojej koleżanki. Napoleonka jest wyśmienita. Rozpływa się w ustach.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Ja skracam ten czas do 4 godzin. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i upiec w 180 stopniach około 10-15 minut na złoty kolor. Przy wyjmowaniu z blaszki trzeba zachować ostrożność ponieważ jest bardzo kruche.
Wszystkie składniki masy umieszczamy w garnku, mieszamy. Następnie gotujemy cały czas mieszając. Gorącą masę wylać na jeden placek i przykryć drugim. po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)