Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię stare przepisy naszych babć są proste ale efekt bardzo pozytywnie zaskakuje. Wprost przepadam za napoleonkami a ten przepis dostałam od babci mojej koleżanki. Napoleonka jest wyśmienita. Rozpływa się w ustach.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Ja skracam ten czas do 4 godzin. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i upiec w 180 stopniach około 10-15 minut na złoty kolor. Przy wyjmowaniu z blaszki trzeba zachować ostrożność ponieważ jest bardzo kruche.
Wszystkie składniki masy umieszczamy w garnku, mieszamy. Następnie gotujemy cały czas mieszając. Gorącą masę wylać na jeden placek i przykryć drugim. po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)