Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię stare przepisy naszych babć są proste ale efekt bardzo pozytywnie zaskakuje. Wprost przepadam za napoleonkami a ten przepis dostałam od babci mojej koleżanki. Napoleonka jest wyśmienita. Rozpływa się w ustach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 689
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 689
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Ja skracam ten czas do 4 godzin. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i upiec w 180 stopniach około 10-15 minut na złoty kolor. Przy wyjmowaniu z blaszki trzeba zachować ostrożność ponieważ jest bardzo kruche.
Wszystkie składniki masy umieszczamy w garnku, mieszamy. Następnie gotujemy cały czas mieszając. Gorącą masę wylać na jeden placek i przykryć drugim. po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)