Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe połączenie. Przepis pełen niezwykłych smaków. Znajdziemy w nim zarówno słodki kremem kokosowy i słone krakersy. Pyszny deser bez pieczenia.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 200 ml mleka mieszamy mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mleczną mieszankę. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Krakersy układamy w trzech rzędach po trzy krakersy. Na krakersach układamy masę budyniową. Postępujemy tak do momentu skończenia się krakersów i masy. Prawidłowo powinno być trzy warstwy. Ciasto wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napoleonka najlepiej smakuje następnego dnia.