Do góry

Desery Przepis na:

Napoleonka z nutą słoności

Napoleonka z nutą słoności

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 1146

Dodano:

Odsłon: 440

Pyszne i łatwe połączenie. Przepis pełen niezwykłych smaków. Znajdziemy w nim zarówno słodki kremem kokosowy i słone krakersy. Pyszny deser bez pieczenia.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 200 ml mleka mieszamy mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mleczną mieszankę. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy.
    Krakersy układamy w trzech rzędach po trzy krakersy. Na krakersach układamy masę budyniową. Postępujemy tak do momentu skończenia się krakersów i masy.
    Prawidłowo powinno być trzy warstwy.
    Ciasto wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napoleonka najlepiej smakuje następnego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń