Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe połączenie. Przepis pełen niezwykłych smaków. Znajdziemy w nim zarówno słodki kremem kokosowy i słone krakersy. Pyszny deser bez pieczenia.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. W 200 ml mleka mieszamy mąkę, budyń i żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy mleczną mieszankę. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Krakersy układamy w trzech rzędach po trzy krakersy. Na krakersach układamy masę budyniową. Postępujemy tak do momentu skończenia się krakersów i masy. Prawidłowo powinno być trzy warstwy. Ciasto wkładamy do lodówki na dwie godziny. Napoleonka najlepiej smakuje następnego dnia.