Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,lekki i wilgotny placuszek.Jest bardzo latwy w wykonaniu i idealny do popoludniowej kawki lub herbatki.Przypomina mi dziecinstwo, kiedy to goracy jeszcze placek i szklanka mleka do popicia stanowily idealne sniadanko:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7611
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13520
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7611
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypac make,proszek do pieczenia,cukier ,cukier waniliowy i skorke cytrynowa. Wbic jajka,dolac mleko,olej i aromat smietankowy a nastepnie dokladnie wymieszac mikserem na jednolita mase.
Nektarynki pokroic w kosteczke( Nektarynki mozna zastapic malinami,placek smakuje rownie doskonale)
Nagrzac piekarnik do 180 stopni. Blache wysmarowac tluszczem(ja osobiscie uzywam tluszczu w sprayu zeby zaoszczedzic kalorii:), wylac ciasto i ulozyc na nim owoce.Piec do momentu az ciasto sie zarumieni ok 50 min a nastepnie sprawdzic patyczkiem czy jest juz upieczone.( Owoce puszczaja duzo soku,wiec trudno jest przewidziec czas pieczenia)
Moza posypac cukrem pudrem.Smacznego:)