Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami"
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Składniki
Masło stop, przestudź. Połącz z mąką, 2 łyżkami cukru oraz jajkami i 1 szkl. maślanki. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią porcje ciasta. Smaż grubsze naleśniki. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając.
Obydwa sery zmiksuj z resztą cukru i maślanki. Połącz z żelatyną. Wiśnie osącz. Kilka łyżek soku z wiśni wymieszaj z proszkiem budyniowym, a resztę zagotuj. Wlej rozrobiony budyń, gotuj minutę. Dołóż wiśnie, wystudź.
Naleśniki przełóż kremem serowym oraz masą wiśniową. Schłodź. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą.Źródło: Naj