Do góry

Desery Przepis na:

Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami

Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Niemiecki torcik naleśnikowy z wiśniami"

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2/3 szkl. cukru
  • 5 łyżek masła
  • 2 jajka
  • 2 szkl. maślanki
  • po 50 dag serka mascarpone oraz mielonego twarogu
  • 1 słoik (720 ml) kompotu z wiśni bez pestek
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1 torebka budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru do oprószenia
  • mięta do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło stop, przestudź. Połącz z mąką, 2 łyżkami cukru oraz jajkami i 1 szkl. maślanki. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Wylewaj na nią porcje ciasta. Smaż grubsze naleśniki. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając.

  2. Obydwa sery zmiksuj z resztą cukru i maślanki. Połącz z żelatyną. Wiśnie osącz. Kilka łyżek soku z wiśni wymieszaj z proszkiem budyniowym, a resztę zagotuj. Wlej rozrobiony budyń, gotuj minutę. Dołóż wiśnie, wystudź.

  3. Naleśniki przełóż kremem serowym oraz masą wiśniową. Schłodź. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń