Do góry

Desery Przepis na:

oponki

oponki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 1142

Są tak pyszne że zjadane są w dniu w którym są usmażone.

Składniki

  • drożdże, pół kostki
  • mleko, szklanka
  • cukier, 3-4 łyżki
  • mąka
  • jajka, 2
  • cukier waniliowy, 2
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
oponki

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier wymieszany z jajkami i zagniatamy ciasto podsypując mąkę.Ciasto powinno odstawać od rąk.

  2. szklanką wyciskamy kółka, a w środku robimy dziurę za pomocą kieliszka. odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażymy na rozgrzanym oleju i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń