Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 45
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5685
Polecam.
Odsłon: 1111
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 494
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 45
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5685
Polecam.
Odsłon: 1111
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 494
Składniki
W dużej misce wymieszaj serek waniliowy z jajkami oraz sokiem i skórką z cytryny. Dodaj cukier waniliowy.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do składników w misce. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na cienki placek.
Szklanką powycinaj z niego kółka. Małym kieliszkiem wytnij środki. Resztę ciasta jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj, znów wytnij kółka z dziurkami.
Na głębokiej patelni albo we frytownicy rozgrzej olej. Partiami wkładaj przygotowane oponki, tak żeby się nie dotykały. Ciastka smaż na ciemnozłoty kolor z obu stron.
Gotowe oponki osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oblej stopioną polewą czekoladową. Zanim polewa zastygnie, ciastka posyp posiekanymi pistacjami.
60 min •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 70 grŹródło: Naj