Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oponki waniliowe"
W dużej misce wymieszaj serek waniliowy z jajkami oraz sokiem i skórką z cytryny. Dodaj cukier waniliowy.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do składników w misce. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na cienki placek.
Szklanką powycinaj z niego kółka. Małym kieliszkiem wytnij środki. Resztę ciasta jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj, znów wytnij kółka z dziurkami.
Na głębokiej patelni albo we frytownicy rozgrzej olej. Partiami wkładaj przygotowane oponki, tak żeby się nie dotykały. Ciastka smaż na ciemnozłoty kolor z obu stron.
Gotowe oponki osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oblej stopioną polewą czekoladową. Zanim polewa zastygnie, ciastka posyp posiekanymi pistacjami.
60 min •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 70 grŹródło: Naj
Pieczone pączki z dziurką, gotowe w pół godziny... Z podanych składników wych...
Odsłon: 3305
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 46
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7582
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 70
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Odsłon: 46
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7582
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 70
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 140
Składniki
W dużej misce wymieszaj serek waniliowy z jajkami oraz sokiem i skórką z cytryny. Dodaj cukier waniliowy.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do składników w misce. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na cienki placek.
Szklanką powycinaj z niego kółka. Małym kieliszkiem wytnij środki. Resztę ciasta jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj, znów wytnij kółka z dziurkami.
Na głębokiej patelni albo we frytownicy rozgrzej olej. Partiami wkładaj przygotowane oponki, tak żeby się nie dotykały. Ciastka smaż na ciemnozłoty kolor z obu stron.
Gotowe oponki osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oblej stopioną polewą czekoladową. Zanim polewa zastygnie, ciastka posyp posiekanymi pistacjami.
60 min •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 70 grŹródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Słodki bałagan z Eton
Desery
Puszysta rolada z truskawkami. Krem rozpływa się w ustach
Desery
Kruche ciasteczka z powidłami śliwkowymi
Desery
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Słodki bałagan z Eton
Dzisiaj zapraszam na bardzo prosty, klasyczny, letni deser z owoców, bez i bi...
Odsłon: 12
Puszysta rolada z truskawkami. Krem rozpływa się w ustach
Biszkopt, kremowe nadzienie i truskawki, czego chcieć więcej? Jeśli jesteś zw...
Odsłon: 26