Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
W dużej misce wymieszaj serek waniliowy z jajkami oraz sokiem i skórką z cytryny. Dodaj cukier waniliowy.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do składników w misce. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je na oprószonej mąką stolnicy na cienki placek.
Szklanką powycinaj z niego kółka. Małym kieliszkiem wytnij środki. Resztę ciasta jeszcze raz zagnieć, rozwałkuj, znów wytnij kółka z dziurkami.
Na głębokiej patelni albo we frytownicy rozgrzej olej. Partiami wkładaj przygotowane oponki, tak żeby się nie dotykały. Ciastka smaż na ciemnozłoty kolor z obu stron.
Gotowe oponki osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oblej stopioną polewą czekoladową. Zanim polewa zastygnie, ciastka posyp posiekanymi pistacjami.
60 min •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 70 grŹródło: Naj