Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne pączki babuni"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Margarynę roztop i ostudź. Drożdże rozkrusz. Dodaj 2 łyżki cukru i 2 łyżki mleka. Całość utrzyj i odstaw do wyrośnięcia. Mąkę połącz z jajkami, żółtkami, cukrem oraz margaryną. Dolej mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób całość na jednolite ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Uformuj pączki i ułóż je na stolnicy wysypanej mąką. W środek włóż po porcji marmolady, zlep i odstaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączki na rozgrzanym smalcu i posyp je cukrem pudrem.Źródło: Super TV