Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła, wystudzić, dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone.
Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach, wygładzić, przykryć warstwą herbatników. Wierzch polać gorącą polewą, gdy wystygnie, obficie posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem dobrze schłodzić.Źródło: Twoje Imperium