Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7950
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1288
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7950
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1288
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła, wystudzić, dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone.
Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach, wygładzić, przykryć warstwą herbatników. Wierzch polać gorącą polewą, gdy wystygnie, obficie posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem dobrze schłodzić.Źródło: Twoje Imperium