Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 456
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 456
Składniki
Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła, wystudzić, dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone.
Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach, wygładzić, przykryć warstwą herbatników. Wierzch polać gorącą polewą, gdy wystygnie, obficie posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem dobrze schłodzić.Źródło: Twoje Imperium