Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowa przekąska w śliwkach"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 634
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12327
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 634
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12327
Składniki
Węgierki umyj, delikatnie natnij i wyjmij pestkę. Ułóż je ściśle na dużej patelni, zasyp cukrem, dodaj liście laurowe, przykryj i tak pozostaw na 12 godzin. Podgrzej owoce na małym ogniu. Odstaw do ostygnięcia.
Zlej powstały syrop, zagotuj i dobrze odparuj. Nafaszeruj śliwki ćwiartkami orzechów. Ułóż je w słoikach, zalej syropem i zakręć.Źródło: Super TV