Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowa przekąska w śliwkach"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Węgierki umyj, delikatnie natnij i wyjmij pestkę. Ułóż je ściśle na dużej patelni, zasyp cukrem, dodaj liście laurowe, przykryj i tak pozostaw na 12 godzin. Podgrzej owoce na małym ogniu. Odstaw do ostygnięcia.
Zlej powstały syrop, zagotuj i dobrze odparuj. Nafaszeruj śliwki ćwiartkami orzechów. Ułóż je w słoikach, zalej syropem i zakręć.Źródło: Super TV