Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowa przekąska w śliwkach"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5367
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5367
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Składniki
Węgierki umyj, delikatnie natnij i wyjmij pestkę. Ułóż je ściśle na dużej patelni, zasyp cukrem, dodaj liście laurowe, przykryj i tak pozostaw na 12 godzin. Podgrzej owoce na małym ogniu. Odstaw do ostygnięcia.
Zlej powstały syrop, zagotuj i dobrze odparuj. Nafaszeruj śliwki ćwiartkami orzechów. Ułóż je w słoikach, zalej syropem i zakręć.Źródło: Super TV