Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe babeczki"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 5
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4077
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 5
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4077
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozdzielić. Żółtka dodać do masy. Ucierając, dolewać mleko oraz wsypywać porcjami mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Schodzone białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy i posiekane figi.
Foremki do muffinek natłuścić, oprószyć tartą bułką lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do połowy (gdyż urosną podczas pieczenia).
Foremki na blaszce włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 20-30 minut, aż muffinki się zarumienią.
Gdy muffinki ostygną, delikatnie wyjąć z foremki. Jeśli pieczemy w papilotkach, pozostawić w nich.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium