Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe babeczki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1497
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2367
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1497
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3650
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozdzielić. Żółtka dodać do masy. Ucierając, dolewać mleko oraz wsypywać porcjami mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Schodzone białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy i posiekane figi.
Foremki do muffinek natłuścić, oprószyć tartą bułką lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do połowy (gdyż urosną podczas pieczenia).
Foremki na blaszce włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 20-30 minut, aż muffinki się zarumienią.
Gdy muffinki ostygną, delikatnie wyjąć z foremki. Jeśli pieczemy w papilotkach, pozostawić w nich.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium