Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe babeczki"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 639
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 855
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 398
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 639
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 855
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 398
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozdzielić. Żółtka dodać do masy. Ucierając, dolewać mleko oraz wsypywać porcjami mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Schodzone białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy i posiekane figi.
Foremki do muffinek natłuścić, oprószyć tartą bułką lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do połowy (gdyż urosną podczas pieczenia).
Foremki na blaszce włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 20-30 minut, aż muffinki się zarumienią.
Gdy muffinki ostygną, delikatnie wyjąć z foremki. Jeśli pieczemy w papilotkach, pozostawić w nich.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1891
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 685