Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe babeczki"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozdzielić. Żółtka dodać do masy. Ucierając, dolewać mleko oraz wsypywać porcjami mąkę, proszek do pieczenia i mielone orzechy.
Schodzone białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę połączyć z ucieraną masą, dodać całe orzechy i posiekane figi.
Foremki do muffinek natłuścić, oprószyć tartą bułką lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do połowy (gdyż urosną podczas pieczenia).
Foremki na blaszce włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 20-30 minut, aż muffinki się zarumienią.
Gdy muffinki ostygną, delikatnie wyjąć z foremki. Jeśli pieczemy w papilotkach, pozostawić w nich.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium