Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzeźwiające pastylki miętowe"
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8065
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1490
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 233
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 242
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 234
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8065
Składniki
Utrzeć miękkie masło z cukrem. Dodać śmietankę, syrop miętowy i zielony barwnik. Gdy masa będzie gładka, zrobić z niej kulki wielkości 1 centymetra.
Formować okrągłe pastylki. Następnie schłodzić w lodówce. Na parze stopić osobno obie czekolady, do każdej dodać po łyżce masła. Polewami fantazyjnie ozdobić miętowe pastylki.
Zamiast rysowania wzorków miętowe pastylki można zanurzyć w gorzkiej czekoladzie i odstawić do lodówki.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium