Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Obież skórkę z jabłek i pokrój w kostkę taką na jeden kęs.
Pokrojone jabłka włóż do naczynia w którym będzie to pieczone(najlepiej żaroodporne lub szklana miska) i wlej 4 łyżki wody.
Jeśli masz microfalówkę wstaw jabłka do niej na 3min żeby wyleciał sok. Jeśli nie masz microvave to nic nie szkodzi.
Do osobnej miski wrzuć mąke, masło/margarynę, cukier i wygnieć wszystko razem jeśli ciasto jest za suche dolej łyżkę wody.
Przyrządzone ciaso posyp na jabłka (nie odlewaj tedo soku z miski).
Wsadź do piekarnika na 180 stopni na ok 10-13 minut