Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Owoce umyj, osącz. Potem, w zależności od rodzaju, wydryluj je, usuń szypułki albo oderwij od gałązek. Oczyszczone owoce przesyp do miseczki.
Z cytryny wyciśnij sok. Miętę umyj, osusz, oderwij listki od gałązek. Sok cytrynowy oraz miętę dodaj do owoców w miseczce. Zalej je sokiem malinowym i winem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Zamarynowane owoce wraz z zalewą przełóż do pucharków. Na wierzch każdej porcji wyciśnij rozetę śmietany.Źródło: Tina