Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Owoce umyj, osącz. Potem, w zależności od rodzaju, wydryluj je, usuń szypułki albo oderwij od gałązek. Oczyszczone owoce przesyp do miseczki.
Z cytryny wyciśnij sok. Miętę umyj, osusz, oderwij listki od gałązek. Sok cytrynowy oraz miętę dodaj do owoców w miseczce. Zalej je sokiem malinowym i winem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Zamarynowane owoce wraz z zalewą przełóż do pucharków. Na wierzch każdej porcji wyciśnij rozetę śmietany.Źródło: Tina