Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12886
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12886
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Składniki
Owoce umyj, osącz. Potem, w zależności od rodzaju, wydryluj je, usuń szypułki albo oderwij od gałązek. Oczyszczone owoce przesyp do miseczki.
Z cytryny wyciśnij sok. Miętę umyj, osusz, oderwij listki od gałązek. Sok cytrynowy oraz miętę dodaj do owoców w miseczce. Zalej je sokiem malinowym i winem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Zamarynowane owoce wraz z zalewą przełóż do pucharków. Na wierzch każdej porcji wyciśnij rozetę śmietany.Źródło: Tina