Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1745
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1812
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1745
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1812
Składniki
Owoce umyj, osącz. Potem, w zależności od rodzaju, wydryluj je, usuń szypułki albo oderwij od gałązek. Oczyszczone owoce przesyp do miseczki.
Z cytryny wyciśnij sok. Miętę umyj, osusz, oderwij listki od gałązek. Sok cytrynowy oraz miętę dodaj do owoców w miseczce. Zalej je sokiem malinowym i winem. Wstaw do lodówki na 3 godziny.
Śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. Ubij na sztywno. Przełóż do szprycy cukierniczej. Zamarynowane owoce wraz z zalewą przełóż do pucharków. Na wierzch każdej porcji wyciśnij rozetę śmietany.Źródło: Tina