Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy Pudding"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4315
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3527
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4315
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74394
Składniki
Laskę wanilii rozetnij i wydrąż miąższ. Do miski wlej żółtka, dodaj cukier i wanilię. Ubij na pianę.
Miskę z pianą włóż do garnka z wrzątkiem. Stale mieszając, dolewaj mleko. Ubijaj, aż masa stężeje.
Foremki wyłóż na blachę i wlej do nich gorący krem. Do blachy wlej tyle wody, by foremki były w połowie zanurzone. Piecz ok. 50 min (w 160 st. C).
Ok. 150 g owoców podduś z cukrem i odrobiną wody. Wlej budyń w proszku wymieszany z odrobiną wody. Gotuj minutę. Wymieszaj z resztą owoców. Podawaj z puddingiem.
Czas przygotowania: 70 minut 235 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień