Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy Pudding"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Laskę wanilii rozetnij i wydrąż miąższ. Do miski wlej żółtka, dodaj cukier i wanilię. Ubij na pianę.
Miskę z pianą włóż do garnka z wrzątkiem. Stale mieszając, dolewaj mleko. Ubijaj, aż masa stężeje.
Foremki wyłóż na blachę i wlej do nich gorący krem. Do blachy wlej tyle wody, by foremki były w połowie zanurzone. Piecz ok. 50 min (w 160 st. C).
Ok. 150 g owoców podduś z cukrem i odrobiną wody. Wlej budyń w proszku wymieszany z odrobiną wody. Gotuj minutę. Wymieszaj z resztą owoców. Podawaj z puddingiem.
Czas przygotowania: 70 minut 235 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień