Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy Pudding"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Laskę wanilii rozetnij i wydrąż miąższ. Do miski wlej żółtka, dodaj cukier i wanilię. Ubij na pianę.
Miskę z pianą włóż do garnka z wrzątkiem. Stale mieszając, dolewaj mleko. Ubijaj, aż masa stężeje.
Foremki wyłóż na blachę i wlej do nich gorący krem. Do blachy wlej tyle wody, by foremki były w połowie zanurzone. Piecz ok. 50 min (w 160 st. C).
Ok. 150 g owoców podduś z cukrem i odrobiną wody. Wlej budyń w proszku wymieszany z odrobiną wody. Gotuj minutę. Wymieszaj z resztą owoców. Podawaj z puddingiem.
Czas przygotowania: 70 minut 235 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień