Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo pozostają świeże i nie są opite tłuszczem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Mąkę przesiać.
Dodać drożdże ( rozczyn robimy : drożdże + cukier waniliowy+ 5 łyżek mleka)
Dodajemy pozostałe składniki ( mieszamy) ja robię to mikserem z hakami.
Następnie dodajemy roztopioną margarynę i dalej mieszamy.
Ciasto będzie gładkie, posypujemy lekko mąką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1,3 h.
Z wyrośniętego ciasta formujemy pączki i je nadziewamy. Wyjdzie nam około 23 sztuki.
Pozostawiamy uformowane pączki na 10 -15 min. do podrośnięcia.
Nagrzewamy frytkownice do 175 stopni C. No i smażymy. ( do czasu aż nabiorą jasnego brązowego koloru)
Dekorujemy czekoladą, cukrem pudrem lub lukrem . LUKIER: 1 szklanka cukru pudru + 3 łyżki gorącej wody + 5 kropel soku z cytryny.