Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste,przepis od sąsiadki już zostanie w moim domu na długo...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 245
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2709
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 245
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2709
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Składniki
z 4 łyżek mąki,2 łyżek cukru ,drożdży i mleka robimy rozczyn
żółtka ubijamy z pozostałym cukrem na parze przez około 15 minut i studzimy
jak rozczyn urośnie dodajemy żółtka ubite na parze i pozostałe składniki- wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki
roztapiamy masło i po przestudzeniu dokładamy do ciasta i ponownie wyrabiamy aż ciasto wchłonie cały tłuszcz
formujemy pączki (mi z tej ilości wyszło około 35 pączków) i zostawiamy aby podrosły
smażymy na smalcu pod przykryciem, usmażone pączki nadziewamy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem