Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
puszyste,przepis od sąsiadki już zostanie w moim domu na długo...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98910
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98910
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Składniki
z 4 łyżek mąki,2 łyżek cukru ,drożdży i mleka robimy rozczyn
żółtka ubijamy z pozostałym cukrem na parze przez około 15 minut i studzimy
jak rozczyn urośnie dodajemy żółtka ubite na parze i pozostałe składniki- wyrabiamy aż będzie odchodzić od ręki
roztapiamy masło i po przestudzeniu dokładamy do ciasta i ponownie wyrabiamy aż ciasto wchłonie cały tłuszcz
formujemy pączki (mi z tej ilości wyszło około 35 pączków) i zostawiamy aby podrosły
smażymy na smalcu pod przykryciem, usmażone pączki nadziewamy marmoladą i posypujemy cukrem pudrem