Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pajęczy przysmak"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrusz herbatniki i ugnieć z masłem. Wyłóż masą tortownicę. Odstaw w chłodne miejsce. Ubij śmietanę z ricottą i cukrem. Wymieszaj z nią żelatynę przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Wylej wszystko to na ciasto i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Polewę cukrową zafarbuj barwnikiem spożywczym. Namaluj nią na serniku pajęczynę.
Pająk: z kawałków marcepana zrób oczy. Resztę zafarbuj i wymodeluj ciało pająka. Obtocz je w cukrze. Wykrój nogi z lukrecji i wciśnij je do ciała z marcepana.
Czas przygotowania: 50 minut Poziom: średniŹródło: TV14