Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pajęczy przysmak"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104580
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5902
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104580
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5902
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrusz herbatniki i ugnieć z masłem. Wyłóż masą tortownicę. Odstaw w chłodne miejsce. Ubij śmietanę z ricottą i cukrem. Wymieszaj z nią żelatynę przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Wylej wszystko to na ciasto i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Polewę cukrową zafarbuj barwnikiem spożywczym. Namaluj nią na serniku pajęczynę.
Pająk: z kawałków marcepana zrób oczy. Resztę zafarbuj i wymodeluj ciało pająka. Obtocz je w cukrze. Wykrój nogi z lukrecji i wciśnij je do ciała z marcepana.
Czas przygotowania: 50 minut Poziom: średniŹródło: TV14