Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pajęczy przysmak"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25393
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8940
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 723
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25393
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8940
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 723
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrusz herbatniki i ugnieć z masłem. Wyłóż masą tortownicę. Odstaw w chłodne miejsce. Ubij śmietanę z ricottą i cukrem. Wymieszaj z nią żelatynę przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Wylej wszystko to na ciasto i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Polewę cukrową zafarbuj barwnikiem spożywczym. Namaluj nią na serniku pajęczynę.
Pająk: z kawałków marcepana zrób oczy. Resztę zafarbuj i wymodeluj ciało pająka. Obtocz je w cukrze. Wykrój nogi z lukrecji i wciśnij je do ciała z marcepana.
Czas przygotowania: 50 minut Poziom: średniŹródło: TV14