Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pajęczy przysmak"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423243
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423243
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2635
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrusz herbatniki i ugnieć z masłem. Wyłóż masą tortownicę. Odstaw w chłodne miejsce. Ubij śmietanę z ricottą i cukrem. Wymieszaj z nią żelatynę przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Wylej wszystko to na ciasto i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Polewę cukrową zafarbuj barwnikiem spożywczym. Namaluj nią na serniku pajęczynę.
Pająk: z kawałków marcepana zrób oczy. Resztę zafarbuj i wymodeluj ciało pająka. Obtocz je w cukrze. Wykrój nogi z lukrecji i wciśnij je do ciała z marcepana.
Czas przygotowania: 50 minut Poziom: średniŹródło: TV14