Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pajęczy przysmak"
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1024
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 203
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1024
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 203
Składniki
<strong>:</strong>
Pokrusz herbatniki i ugnieć z masłem. Wyłóż masą tortownicę. Odstaw w chłodne miejsce. Ubij śmietanę z ricottą i cukrem. Wymieszaj z nią żelatynę przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu. Wylej wszystko to na ciasto i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Polewę cukrową zafarbuj barwnikiem spożywczym. Namaluj nią na serniku pajęczynę.
Pająk: z kawałków marcepana zrób oczy. Resztę zafarbuj i wymodeluj ciało pająka. Obtocz je w cukrze. Wykrój nogi z lukrecji i wciśnij je do ciała z marcepana.
Czas przygotowania: 50 minut Poziom: średniŹródło: TV14