Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panna cotta z musem truskawkowym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3779
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2140
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3779
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2140
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Składniki
Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob ziarenka. Śmietanę wlej do rondla z mlekiem, dodaj cukier i ziarenka wanilii (ew. także laskę). Mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Zagotuj i od razu odstaw z ognia. Dodaj żelatynę i energicznie mieszaj, aż się rozpuści (wyjmij ew. laskę wanilii).
Masę wlej do małych miseczek (filiżanek). Odstaw do wystudzenia. Następnie przykryj folią, wstaw do lodówki, by deser stężał, na 3-4 godz. Owoce rozmroź, zmiksuj z cukrem. Gotowy deser wyłóż na talerzyki, polej musem.
Ekspresowo: Deser możesz polać gotowym, gęstym sokiem.Źródło: Świat kobiety