Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panna cotta z musem truskawkowym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw, by spęczniała. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob ziarenka. Śmietanę wlej do rondla z mlekiem, dodaj cukier i ziarenka wanilii (ew. także laskę). Mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Zagotuj i od razu odstaw z ognia. Dodaj żelatynę i energicznie mieszaj, aż się rozpuści (wyjmij ew. laskę wanilii).
Masę wlej do małych miseczek (filiżanek). Odstaw do wystudzenia. Następnie przykryj folią, wstaw do lodówki, by deser stężał, na 3-4 godz. Owoce rozmroź, zmiksuj z cukrem. Gotowy deser wyłóż na talerzyki, polej musem.
Ekspresowo: Deser możesz polać gotowym, gęstym sokiem.Źródło: Świat kobiety