Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panna cotta z żurawiną"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 396
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 396
Składniki
Połącz mleko ze śmietaną i podgrzewaj w rondlu, dodając cukier do smaku. Gdy płyn będzie gorący, wsyp żelatynę.
Całość mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Powstałą masę przelej do naczynek, wystudź, a później wstaw na kilka godzin do lodówki.
W garnku podgrzej czerwone wino. Dodaj do niego żurawinę i sok z cytryny. Gotuj tak długo, aż uzyska konsystencję sosu.
Schłodzonym sosem polej stężałą masę śmietanową.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV