Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panna cotta z żurawiną"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 630
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1022
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2739
Składniki
Połącz mleko ze śmietaną i podgrzewaj w rondlu, dodając cukier do smaku. Gdy płyn będzie gorący, wsyp żelatynę.
Całość mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Powstałą masę przelej do naczynek, wystudź, a później wstaw na kilka godzin do lodówki.
W garnku podgrzej czerwone wino. Dodaj do niego żurawinę i sok z cytryny. Gotuj tak długo, aż uzyska konsystencję sosu.
Schłodzonym sosem polej stężałą masę śmietanową.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV