Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona z kaszą i mięsem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Z papryk odetnij czubki i usuń gniazda nasienne. Opłucz, osusz. Marchewkę oraz pietruszkę obierz, opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Cebulę obierz z łupin, posiekaj w drobną kostkę. Z pora zdejmij wierzchnie liście, opłucz i pokrój go w cienkie ćwierćtalarki. Pieczarki pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, lekko posól, wrzuć kaszę. Gotuj na małym ogniu 12-15 minut, aż kasza wchłonie wodę. Wystudź.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę, pietruszkę, por, pieczarki oraz cebulę. Smaż, często mieszając, aż warzywa zmiękną. Patelnię zdejmij z ognia, do warzyw dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przecier pomidorowy. Wystudź. Do miski włóż mięso, majeranek, posiekaną natkę pietruszki, wystudzone warzywa oraz kaszę. Starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziej wydrążone papryki.
Papryki wstaw do żaroodpornego naczynia. Wlej ok. 200 ml wody, przykryj przykrywką lub folią aluminiową. Piecz ok. 90 minut w temp. 180° C
120 minut, sztuka: 370 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie