Do góry

Desery Przepis na:

Papryki faszerowane

Papryki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane"

Składniki

  • 3-4 kolorowe papryki
  • 1 kostka tofu (najlepiej wędzone)
  • sos sojowy
  • 1 duża cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2/3 szklanki ryżu
  • 6-8 pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • papryka wędzona
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryki faszerowane

Przygotowanie

  1. Ryż umyć na sitku, ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę posiekać. Tofu zetrzeć na tarce. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i podsmażyć razem z cebulą na oleju.

  2. Gdy ryż będzie prawie miękki, wymieszać go z pieczarkami oraz tofu. Dodać przeciśnięty czosnek i siekaną zieleninę. Doprawić do smaku.

  3. Papryki umyć, osuszyć, odciąć w każdej górną część (ok. 2 cm) i wyjąć gniazda nasienne. Każdą paprykę napełnić farszem. Tak przygotowane ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, skropić lekko oliwą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180oC i piec około 40 minut.

  4. Papryki stanowią doskonałe samodzielne danie, ale jeśli lubimy sosy, przygotujmy pomidorowy jak do gołąbków.

  5. ok. 65 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń