Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paryski tort biszkoptowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118508
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8552
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3152
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2350
Składniki
Ubij śmietanę z cukrem na sztywno. Następnie ostrożnie wmieszaj kwaśną śmietanę i rum. Żelatynowy usztywniacz przygotuj wg instrukcji i wmieszaj do doprawionej bitej śmietany.
Jedną trzecią kremu przełóż do miski. Dodaj do reszty masy kakao i wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż jasnymi biszkoptami i rozsmaruj na nich połowę kremu kakaowego. Wstaw formę na kwadrans do lodówki do stężenia.
Następnie po wyjęciu tortownicy z chłodziarki, na kakaowym kremie rozsmaruj jasną masę i wciśnij do niej ciemne biszkopty (kilka odłóż do dekoracji). Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu kakaowego. Wciśnij do nich resztę jasnych biszkoptów i dobrze wygładź.
Tort wstaw do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.Udekoruj biszkoptami i kokosem.
Czas przygotowania: 50 minŹródło: Na żywo