Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paryski tort biszkoptowy"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 172
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 172
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1892
Składniki
Ubij śmietanę z cukrem na sztywno. Następnie ostrożnie wmieszaj kwaśną śmietanę i rum. Żelatynowy usztywniacz przygotuj wg instrukcji i wmieszaj do doprawionej bitej śmietany.
Jedną trzecią kremu przełóż do miski. Dodaj do reszty masy kakao i wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż jasnymi biszkoptami i rozsmaruj na nich połowę kremu kakaowego. Wstaw formę na kwadrans do lodówki do stężenia.
Następnie po wyjęciu tortownicy z chłodziarki, na kakaowym kremie rozsmaruj jasną masę i wciśnij do niej ciemne biszkopty (kilka odłóż do dekoracji). Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu kakaowego. Wciśnij do nich resztę jasnych biszkoptów i dobrze wygładź.
Tort wstaw do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.Udekoruj biszkoptami i kokosem.
Czas przygotowania: 50 minŹródło: Na żywo