Do góry

Desery Przepis na:

Paryski tort biszkoptowy

Paryski tort biszkoptowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 16

Wypróbowany przepis na "Paryski tort biszkoptowy"

Składniki

  • 1
  • 5 opakowania śmietany kremówki
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 opakowania zwykłej kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki rumu
  • 1 torebka żelatynowego usztywniacza na zimno
  • typu śmietan-fix
  • 2 łyżki kakao w proszku
  • paczka jasnych biszkoptów (150 g)
  • 1/3 opakowania biszkoptów kakaowych (ok. 50 g)
  • wiórka kokosowe do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paryski tort biszkoptowy

Przygotowanie

  1. Ubij śmietanę z cukrem na sztywno. Następnie ostrożnie wmieszaj kwaśną śmietanę i rum. Żelatynowy usztywniacz przygotuj wg instrukcji i wmieszaj do doprawionej bitej śmietany.

  2. Jedną trzecią kremu przełóż do miski. Dodaj do reszty masy kakao i wymieszaj.

  3. Dno tortownicy wyłóż jasnymi biszkoptami i rozsmaruj na nich połowę kremu kakaowego. Wstaw formę na kwadrans do lodówki do stężenia.

  4. Następnie po wyjęciu tortownicy z chłodziarki, na kakaowym kremie rozsmaruj jasną masę i wciśnij do niej ciemne biszkopty (kilka odłóż do dekoracji). Na wierzchu rozsmaruj resztę kremu kakaowego. Wciśnij do nich resztę jasnych biszkoptów i dobrze wygładź.

  5. Tort wstaw do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.Udekoruj biszkoptami i kokosem.

  6. Czas przygotowania: 50 min

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń