Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pastelowe rozetki"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8781
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8781
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8278
Składniki
Białka mocno schłodź w lodówce. Następnie wymieszaj je z 2 łyżkami zimnej wody i sokiem z cytryny. Ubij mikserem. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, porcjami dosyp cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Masę bezową podziel na kilka części. Do każdej dodaj odrobinę barwnika spożywczego w innym kolorze. Zabarwione na pastelowo masy bezowe kolejno wkładaj do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie małej gwiazdki.
Blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Wyciskaj na nie małe rozetki z kolorowych mas. Zachowaj duże odległości, bo bezy jeszcze podrosną w czasie suszenia.
Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 80oC. Susz beziki 3 godziny. Po wystudzeniu ostrożnie przełóż je do pudełeczka.Źródło: Naj