Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pastelowe rozetki"
Witajcie moi kochani! Pokażę Wam jak usmażyć pyszne, chrupiące rozetki – a mo...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 380
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 112
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2118
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 380
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 112
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2118
Składniki
Białka mocno schłodź w lodówce. Następnie wymieszaj je z 2 łyżkami zimnej wody i sokiem z cytryny. Ubij mikserem. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, porcjami dosyp cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Masę bezową podziel na kilka części. Do każdej dodaj odrobinę barwnika spożywczego w innym kolorze. Zabarwione na pastelowo masy bezowe kolejno wkładaj do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie małej gwiazdki.
Blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Wyciskaj na nie małe rozetki z kolorowych mas. Zachowaj duże odległości, bo bezy jeszcze podrosną w czasie suszenia.
Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 80oC. Susz beziki 3 godziny. Po wystudzeniu ostrożnie przełóż je do pudełeczka.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 7
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 45