Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pastelowe rozetki"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 902
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1959
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 902
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1959
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Białka mocno schłodź w lodówce. Następnie wymieszaj je z 2 łyżkami zimnej wody i sokiem z cytryny. Ubij mikserem. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, porcjami dosyp cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Masę bezową podziel na kilka części. Do każdej dodaj odrobinę barwnika spożywczego w innym kolorze. Zabarwione na pastelowo masy bezowe kolejno wkładaj do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie małej gwiazdki.
Blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Wyciskaj na nie małe rozetki z kolorowych mas. Zachowaj duże odległości, bo bezy jeszcze podrosną w czasie suszenia.
Blachy wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 80oC. Susz beziki 3 godziny. Po wystudzeniu ostrożnie przełóż je do pudełeczka.Źródło: Naj