Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasternakowa słodycz"
Pasternak i jabłko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Posiekaj orzechy. Dodaj do pasternaku. Masło utrzyj z cukrem i syropem klonowym. Zmiksuj z żółtkami. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, a następnie mieszankę z pasternakiem.
Dwie formy o średnicy 20 cm natłuść masłem i obsyp mąką. Ciasto rozlej do form. Piecz w piekarniku w temp. 180 st. przez około 30 minut.
Kiedy ciasta wystygną, wyjmij je. Mascarpone utrzyj z syropem klonowym. Jedno ciasto posmaruj kremem, na górze połóż drugie i dociśnij. Oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 80 minut 348 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień
ach...zawiało wiosną już ;-) delikatnie słodka sałata pachnąca i lekka jak wi...
Odsłon: 13109
Wciąż jeszcze owocują maliny, więc przygotowałam pyszny i nieoczywisty koktaj...
Odsłon: 2115
Super przepis na brownie z bananów - pyszny sposób na wykorzystanie dojrzały...
Odsłon: 6029
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3353
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 106
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3601
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3353
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 106
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3601
Składniki
Pasternak i jabłko obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Posiekaj orzechy. Dodaj do pasternaku. Masło utrzyj z cukrem i syropem klonowym. Zmiksuj z żółtkami. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, a następnie mieszankę z pasternakiem.
Dwie formy o średnicy 20 cm natłuść masłem i obsyp mąką. Ciasto rozlej do form. Piecz w piekarniku w temp. 180 st. przez około 30 minut.
Kiedy ciasta wystygną, wyjmij je. Mascarpone utrzyj z syropem klonowym. Jedno ciasto posmaruj kremem, na górze połóż drugie i dociśnij. Oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 80 minut 348 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Desery
Placek z bananami
Desery
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Sezon truskawkowy powoli przekracza progi naszych kuchni. Dlatego zaraz po sk...
Odsłon: 42
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Do zrobienia w kilka chwil bez użycia miksera!
Odsłon: 47