Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z dziczyzny"
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbek) umyj. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzybki i przyprawy. Zalej wodą, gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. Mięso oraz grzybki wyjmij, wystudź. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w 1/2 szklanki wywaru, odciśnij.
Wątróbki oczyść, szybko obsmaż na łyżce smalcu. Mięso, grzyby, bułki i wątróbki trzykrotnie zmiel. Dodaj żółtka i ok. 2/3 szklanki wywaru z mięsa. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Białka ubij, połącz z masą pasztetową i ponownie wymieszaj. Dużą foremkę (ew. dwie mniejsze) posmaruj tłuszczem, obsyp ziarenkami sezamu. Napełnij masą pasztetową. Piecz ok. 80 min w temp. 180°C. Podawaj z żurawiną do mięs.
20 porcji, 40 min, 3 godz., 80 minŹródło: Naj
Pyszne i aromatyczne pulpety z dziczyzny duszone w kwaśnej śmietanie.
Odsłon: 562
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbek) umyj. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzybki i przyprawy. Zalej wodą, gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. Mięso oraz grzybki wyjmij, wystudź. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w 1/2 szklanki wywaru, odciśnij.
Wątróbki oczyść, szybko obsmaż na łyżce smalcu. Mięso, grzyby, bułki i wątróbki trzykrotnie zmiel. Dodaj żółtka i ok. 2/3 szklanki wywaru z mięsa. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Białka ubij, połącz z masą pasztetową i ponownie wymieszaj. Dużą foremkę (ew. dwie mniejsze) posmaruj tłuszczem, obsyp ziarenkami sezamu. Napełnij masą pasztetową. Piecz ok. 80 min w temp. 180°C. Podawaj z żurawiną do mięs.
20 porcji, 40 min, 3 godz., 80 minŹródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1565
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2201