Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z dziczyzny"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4729
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbek) umyj. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzybki i przyprawy. Zalej wodą, gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. Mięso oraz grzybki wyjmij, wystudź. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w 1/2 szklanki wywaru, odciśnij.
Wątróbki oczyść, szybko obsmaż na łyżce smalcu. Mięso, grzyby, bułki i wątróbki trzykrotnie zmiel. Dodaj żółtka i ok. 2/3 szklanki wywaru z mięsa. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Białka ubij, połącz z masą pasztetową i ponownie wymieszaj. Dużą foremkę (ew. dwie mniejsze) posmaruj tłuszczem, obsyp ziarenkami sezamu. Napełnij masą pasztetową. Piecz ok. 80 min w temp. 180°C. Podawaj z żurawiną do mięs.
20 porcji, 40 min, 3 godz., 80 minŹródło: Naj