Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z pieczarkami i serem"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20741
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27776
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20741
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27776
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Pieczarki pokrój na plasterki, podduś na oleju. Dodaj łyżkę masła, podsmaż. Ostudź. Szpinak podduś na maśle na osobnej patelni. Przypraw. Zetrzyj 2 łyżki sera, resztę pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso dobrze wyrób z pieczarkami, szpinakiem, startym i pokrojonym serem, szynką, bułką tartą i jajkiem. Wlej wino, wymieszaj, przypraw. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij mięsną masą. Piecz godzinę w temp. 190°C. Kwadrans przed końcem pasztet przykryj folią aluminiową, jeżeli zacznie się spiekać.Źródło: Chwila dla Ciebie