Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet z pieczarkami i serem

Pasztet z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19077

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Pasztet z pieczarkami i serem"

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 15 dag mrożonego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 15 dag żółtego sera
  • 25 dag małych pieczarek
  • 10 dag szynki
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • jajko
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • słodka i ostra papryka
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasztet z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokrój na plasterki, podduś na oleju. Dodaj łyżkę masła, podsmaż. Ostudź. Szpinak podduś na maśle na osobnej patelni. Przypraw. Zetrzyj 2 łyżki sera, resztę pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.

  2. Mielone mięso dobrze wyrób z pieczarkami, szpinakiem, startym i pokrojonym serem, szynką, bułką tartą i jajkiem. Wlej wino, wymieszaj, przypraw. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij mięsną masą. Piecz godzinę w temp. 190°C. Kwadrans przed końcem pasztet przykryj folią aluminiową, jeżeli zacznie się spiekać.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń