Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Patisony z bakaliami"
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Odsłon: 964
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 59
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 167
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 117
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1265
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 59
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 167
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 117
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1265
Składniki
Patisony opłucz starannie, odkrój wierzchy, wydrąż środki. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę. Całe patisony włóż do garnka z posolonym wrzątkiem i krótko obgotuj. Jabłka umyj, obierz. Przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Miąższ posiekaj, skrop sokiem z cytryny, starannie wymieszaj.
Żurawinę przebierz, namocz. Po kilkunastu minutach osącz i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć pokrojony miąższ patisonów, smaż, aż zrobi się miękki. Dodaj żurawinę oraz jabłka, duś kilka minut.
Farsz dopraw do smaku solą, cukrem oraz cynamonem. Na koniec wrzuć posiekane orzechy, wymieszaj. Nałóż do patisonów, podawaj.
Czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 2,40 zł
Przepisy Desery
Desery
Oszczędne ciasto
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Oszczędne ciasto
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 87
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 260