Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste markizy z serkiem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11898
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11898
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj, ucierając po jednym jajku, aż się połączą. Mąkę przesiej do miski i przesyp do masła z jajkami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
Wytnij krążki i ułóż je na blachach. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż się zezłocą. Gdy się upieką, odstaw do ostygnięcia.
Zrób krem: serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Możesz (niekoniecznie) dodać 2 łyżki ubitej śmietany. Przełóż ciasteczka kremem.
Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 382 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia