Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste markizy z serkiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100797
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5824
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5823
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100797
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5824
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5823
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj, ucierając po jednym jajku, aż się połączą. Mąkę przesiej do miski i przesyp do masła z jajkami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
Wytnij krążki i ułóż je na blachach. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż się zezłocą. Gdy się upieką, odstaw do ostygnięcia.
Zrób krem: serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Możesz (niekoniecznie) dodać 2 łyżki ubitej śmietany. Przełóż ciasteczka kremem.
Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 382 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia