Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste markizy z serkiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj, ucierając po jednym jajku, aż się połączą. Mąkę przesiej do miski i przesyp do masła z jajkami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszoną czekoladę. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
Wytnij krążki i ułóż je na blachach. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż się zezłocą. Gdy się upieką, odstaw do ostygnięcia.
Zrób krem: serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Możesz (niekoniecznie) dodać 2 łyżki ubitej śmietany. Przełóż ciasteczka kremem.
Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 382 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia