Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1183
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4837
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1491
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1183
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4837
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1491
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 SZKLANCE wody i odstawiamy do ostudzenia.
Ubijamy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu.(najlepiej ze schłodzonego wcześniej mleka)
Schłodzoną galaretkę wlewamy powoli, ciągle miksując do ubitej śmietany. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy (tortownica jest najlepsza), i wstawiamy do lodówki.
Następnie powtarzamy te same czynności z drugą galaretką i bitą śmietaną jak wyżej.
Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody według przepisu i polewamy uprzednio zrobione dwie warstwy. Można przed zalaniem położyć jakieś owoce za wyjątkiem kiwi.