Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 1 SZKLANCE wody i odstawiamy do ostudzenia.
Ubijamy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu.(najlepiej ze schłodzonego wcześniej mleka)
Schłodzoną galaretkę wlewamy powoli, ciągle miksując do ubitej śmietany. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy (tortownica jest najlepsza), i wstawiamy do lodówki.
Następnie powtarzamy te same czynności z drugą galaretką i bitą śmietaną jak wyżej.
Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody według przepisu i polewamy uprzednio zrobione dwie warstwy. Można przed zalaniem położyć jakieś owoce za wyjątkiem kiwi.