Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z kremem cytrynowym z dodatkiem brzoskwiń.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424745
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4705
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424745
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4705
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru i ubić, dodać żółtka i ubić, dodać budynie, proszek, mąkę i ubić. Na koniec dodać kakao, wymieszać, wylać na blachę (duża blacha). Piec ok 35 min. Po wystygnięciu ciasto przekroić na pół.
Krem: brzoskwinie odcedzić i pokroić w kostkę. sok uzupełnić wodą do 1 litra i ugotować na nim budynie. Zdjąć z ognia i wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Margarynę utrzeć z żółtkami i dodawać po 1 łyżce przestudzonej masy (masa musi być jeszcze ciepła, inaczej się zetnie). odłożyć 5 łyżek masy. do reszty dodać brzoskwinie i wymieszać. Masą przełożyć biszkopt. Odłożoną masą posmarować wierzch i ozdobić startą czekoladą.