Do góry

Desery Przepis na:

Pianka mango

Pianka mango

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 693

Doskonaly deser, najlepiej smakuje podany z syfonu do bitej smietany, ale mozna go tez oczywiscie przygotowac od razu w pucharkach.

Składniki

  • 200 ml soku pomaranczowego
  • 50 g cukru
  • 1 mango (ok. 250g)
  • 2 listki zelatyny
  • owoce do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, mango przekroic i wydrazyc lyzka miazsz.
    Sok z cukrem i miazszem zagotowac i zmiksowac lub przetrzec przez sito.
    Ok. 100 ml musu podgrzac do 60° C, rozpuscic w nim zelatyne, a nastepnie dodac reszte musu.
    Mase przelozyc do syfonu do bitej smietany, mocno nim wstrzasnac i wstawic do lodówki na min. 6 godzin.
    Przed podaniem wstrzasnac syfonem jeszcze raz i napelnic pianka pucharki.
    Mozna tez mus od razu przygotowac w pucharkach i wstawic do lodówki do schlodzenia.
    Ozdobic dowolnymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 16 lutego 2018 Pomijajac genialny smak (uwielbiam mango) pomysl z syfonem do smietany jest swietny. Przepis do wypróbowania jak najszybciej. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń