Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly deser, najlepiej smakuje podany z syfonu do bitej smietany, ale mozna go tez oczywiscie przygotowac od razu w pucharkach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Składniki
Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, mango przekroic i wydrazyc lyzka miazsz. Sok z cukrem i miazszem zagotowac i zmiksowac lub przetrzec przez sito. Ok. 100 ml musu podgrzac do 60° C, rozpuscic w nim zelatyne, a nastepnie dodac reszte musu. Mase przelozyc do syfonu do bitej smietany, mocno nim wstrzasnac i wstawic do lodówki na min. 6 godzin. Przed podaniem wstrzasnac syfonem jeszcze raz i napelnic pianka pucharki. Mozna tez mus od razu przygotowac w pucharkach i wstawic do lodówki do schlodzenia. Ozdobic dowolnymi owocami.