Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly deser, najlepiej smakuje podany z syfonu do bitej smietany, ale mozna go tez oczywiscie przygotowac od razu w pucharkach.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 50
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 144
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 204
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 404
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 50
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 144
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 204
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 404
Składniki
Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, mango przekroic i wydrazyc lyzka miazsz. Sok z cukrem i miazszem zagotowac i zmiksowac lub przetrzec przez sito. Ok. 100 ml musu podgrzac do 60° C, rozpuscic w nim zelatyne, a nastepnie dodac reszte musu. Mase przelozyc do syfonu do bitej smietany, mocno nim wstrzasnac i wstawic do lodówki na min. 6 godzin. Przed podaniem wstrzasnac syfonem jeszcze raz i napelnic pianka pucharki. Mozna tez mus od razu przygotowac w pucharkach i wstawic do lodówki do schlodzenia. Ozdobic dowolnymi owocami.