Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly deser, najlepiej smakuje podany z syfonu do bitej smietany, ale mozna go tez oczywiscie przygotowac od razu w pucharkach.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8390
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253731
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8390
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253731
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, mango przekroic i wydrazyc lyzka miazsz. Sok z cukrem i miazszem zagotowac i zmiksowac lub przetrzec przez sito. Ok. 100 ml musu podgrzac do 60° C, rozpuscic w nim zelatyne, a nastepnie dodac reszte musu. Mase przelozyc do syfonu do bitej smietany, mocno nim wstrzasnac i wstawic do lodówki na min. 6 godzin. Przed podaniem wstrzasnac syfonem jeszcze raz i napelnic pianka pucharki. Mozna tez mus od razu przygotowac w pucharkach i wstawic do lodówki do schlodzenia. Ozdobic dowolnymi owocami.