Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pianka niczym ptasie mleczko"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5928
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5928
Składniki
Masło stop. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem i kakao. Spód formy wylep przygotowaną masą. Następnie namocz i rozpuść 3 łyżeczki żelatyny.
Truskawki oczyść. Połowę cukru i owoców zmiksuj. Mus wymieszaj z połową z twarogu i jogurtu. Ubij 1/2 szkl. śmietany. Domieszaj do masy truskawkowej. Dołóż żelatynę. Wylej na spód. Schłodź. Pozostałą żelatynę namocz i rozpuść. Resztę twarogu, cukru i jogurtu utrzyj. Pozostałą śmietanę ubij, połącz z masą waniliową. Kilka truskawek potnij na połówki. Ułóż je na stężałej masie truskawkowej. Zalej masą waniliową. Schłodź. Resztę odłożonych truskawek potnij w plasterki. Ułóż je na cieście. Udekoruj piankę miętą.Źródło: Tina