Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy przekładaniec"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
90 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 16 porcji.
Białka ubijam z solą. Do daję cukier, ubijam dalej. Stopniowo dokładam żółtka, ocet, obie mąki i proszek. Mieszam. Piekę w natłuszczonej blaszce 30 min w 170°C.
Zimne mleko na pianki ubijam, dzielę na 4 części: 3 ubijam z tężejącymi galaret- kami, jedną z kakao. Kilka truskawek kroję. Resztę miksuję ze śmietaną, zagotowuję, mieszam z 2 galaretkami.
Biszkopt kroję na 2 blaty. Na pierwszy kładę: 1/2 pianki kakaowej i truskawkowej, piankę cytrynową, część musu, piankę agrestową, mus. Dodaję drugi blat, resztę pian ki kakaowej, truskawkowej, mus i pokrojone truskawki.Źródło: Kobieta i życie