Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy przekładaniec"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2506
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1895
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2506
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1895
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
90 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 16 porcji.
Białka ubijam z solą. Do daję cukier, ubijam dalej. Stopniowo dokładam żółtka, ocet, obie mąki i proszek. Mieszam. Piekę w natłuszczonej blaszce 30 min w 170°C.
Zimne mleko na pianki ubijam, dzielę na 4 części: 3 ubijam z tężejącymi galaret- kami, jedną z kakao. Kilka truskawek kroję. Resztę miksuję ze śmietaną, zagotowuję, mieszam z 2 galaretkami.
Biszkopt kroję na 2 blaty. Na pierwszy kładę: 1/2 pianki kakaowej i truskawkowej, piankę cytrynową, część musu, piankę agrestową, mus. Dodaję drugi blat, resztę pian ki kakaowej, truskawkowej, mus i pokrojone truskawki.Źródło: Kobieta i życie