Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piaskowiec z galaretką"
Śliwki umyj, osusz, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na cząstki. Oddziel żółtka od białek.
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj je z ciastem. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto piaskowe.
Na wierzchu rozłóż cząstki śliwek. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Wystudź.
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nią wierzch ciasta. Odstaw do zastudzenia.Źródło: Tina
Przepis dnia
Szybkie i fajne dla dzieciaków. Galaretki widziałam w programie "Dzień dobry...
Odsłon: 1088
Upragniona wiosna za oknami już coraz bliżej dlatego tez warto, aby i zagości...
Odsłon: 6013
Pieczywo czosnkowe z serem. Idealna przekąska na imprezę. To chyba jedna z mo...
Odsłon: 559
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2318
Upragniona wiosna za oknami już coraz bliżej dlatego tez warto, aby i zagości...
Odsłon: 6013
Pieczywo czosnkowe z serem. Idealna przekąska na imprezę. To chyba jedna z mo...
Odsłon: 559
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2318
Składniki
Śliwki umyj, osusz, rozetnij, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na cząstki. Oddziel żółtka od białek.
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodaj żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj je z ciastem. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto piaskowe.
Na wierzchu rozłóż cząstki śliwek. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 50 minut. Wystudź.
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nią wierzch ciasta. Odstaw do zastudzenia.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Nadzwyczaj proste ciasto z rabarbarem i truskawkami na dużą blachę
Desery
Puszyste ciasto rabarbarowe z bezą. Lekkie jak chmurka
Desery
Ciasto lion bez pieczenia
Desery
Kopiec kreta
Nadzwyczaj proste ciasto z rabarbarem i truskawkami na dużą blachę
Truskawki i rabarbar to sprawdzone połączenie, a gdy dodamy do tego towarzyst...
Odsłon: 9
Puszyste ciasto rabarbarowe z bezą. Lekkie jak chmurka
Nie tylko przyciąga uwagę swoim wyglądem, ale i obłędnie smakuje. Wypróbuj pr...
Odsłon: 15