Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty bardzo popularny placek z dowolnymi owocami. Szybko się go robi i szybko znika :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31906
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31906
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie dodawać po jednym jaju. Gdy masa będzie gładka i jednolita, wsypać proszek do pieczenia, budyń oraz mąkę. Na posmarowaną masłem tortownicę lub formę keksową wyłożyć połowę ciasta, na nie owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Może się wydawać, że ciasta jest mało, ale podczas pieczenia sporo podrośnie. Piec w temp. 160 stopni w termoobiegu lub 180 stopni bez. Ozdobić owocami lub cukrem pudrem.