Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty bardzo popularny placek z dowolnymi owocami. Szybko się go robi i szybko znika :)
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie dodawać po jednym jaju. Gdy masa będzie gładka i jednolita, wsypać proszek do pieczenia, budyń oraz mąkę. Na posmarowaną masłem tortownicę lub formę keksową wyłożyć połowę ciasta, na nie owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Może się wydawać, że ciasta jest mało, ale podczas pieczenia sporo podrośnie. Piec w temp. 160 stopni w termoobiegu lub 180 stopni bez. Ozdobić owocami lub cukrem pudrem.