Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń wieprzowa z rozmarynem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4241
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 541
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4241
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 541
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso umyj i osusz. Posmaruj je połową oliwy i podsmaż na rumiano ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej patelni (3-4 minuty).
Przełóż mięso do naczynia do pieczenia. Posiekaj rozmaryn, czosnek i liście laurowe. Wymieszaj przyprawy z pozostałą oliwą i winem. Polej mieszaniną mięso i dokładnie je w niej obtocz. Wstaw do piekarnika i piecz 90 minut.
Wyjmij na chwilę z piekarnika, posyp skórką cytrynową, polej sokiem i miodem. Piecz jeszcze 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko przykryj i odstaw na 15 minut. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Olivia