Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka idealne na jesienne wieczory. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116876
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1632
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1321
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116876
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8014
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1632
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1321
Składniki
1. Budyń rozpuszczamy w pół szklanki mleka. Drugie pół zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń do zagotowanego mleka. Energicznie mieszamy do zgęstnienia cały czas gotując. Budyń odstawiamy do ostygnięcia 2. Jabłka wydrążamy. 3. Jabłka napełniamy budyniem, na wierzch dajemy wcześniej umyte i odsączone z wody maliny. 4. Jabłka pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. 5. Gotowe!