Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 253

Dodano:

Odsłon: 454

Jabłka idealne na jesienne wieczory. Proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • - 6 jabłek
  • - 1 budyń waniliowy
  • - 1 szklanka mleka
  • - 2 łyżki cukru
  • - 1/4 szklanki malin
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

Przygotowanie

  1. 1. Budyń rozpuszczamy w pół szklanki mleka. Drugie pół zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń do zagotowanego mleka. Energicznie mieszamy do zgęstnienia cały czas gotując. Budyń odstawiamy do ostygnięcia
    2. Jabłka wydrążamy.
    3. Jabłka napełniamy budyniem, na wierzch dajemy wcześniej umyte i odsączone z wody maliny.
    4. Jabłka pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
    5. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń