Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina