Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5810
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13175
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 304
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5810
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13175
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 304
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina