Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina