Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5232
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5232
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina