Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 472
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 472
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina