Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone jabłka z żurawiną"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2058
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1980
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 697
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2058
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 312
Polecam.
Odsłon: 1980
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 697
Składniki
Jabłka umyj, jedno odłóż, a pozostałe wydrąż. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek jabłek. Ew. z wydrążonych owoców zetnij wierzchy. Odłożone jabłko obierz, oczyść z pestek. Miąższ potnij na kawałeczki.
Żurawinę przebierz, opłucz, wrzuć do garnka. Dodaj miąższ jabłka, alkohol, cukier oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj dalej, aż wyparuje płyn i powstanie gęsty mus owocowy.
Mus nałóż do wydrążonych jabłek. Ustaw je w formie. Polej miodem. Piecz 25 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina