Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i dietetyczne. Polecam na śniadanko lub jako deser :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4363
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4363
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę i dodajemy do nich zrobiony wcześniej i odstawiony na 10 minut zaczyn z drożdży i ciepłego mleka (można dodać odrobinę cukru). Pod koniec łyżką drewnianą łączymy z mąką. Odstawiamy na 30 minut aż ciasto lekko napęcznieje.
Jabuszka kroimy na cząstki i dodajemy do nich cynamon. Odstawiamy na 10 minut i jak puszczą delikatnie sok to dodatejmy otręby owsiane i pokruszone orzechy laskowe wraz ze słonecznikiem.
Do owoców dodajemy ciasto lekko jest mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni (grzanie góra i dół). Blaszkę wykładamy pergaminem i łyżką kładziemy ciasto formując placuszki. Z podanych składników wychodzi około 12 placuszków. Pieczemy około 30 minut aż wierzch i spód się zrumienią. Z uwagi na delikatne ciasto nie polecam ich przekładać w trakcie pieczenia.
Jeżeli ktoś woli wersję słodszą lub ma cierpkie jabłuszka polecam dodanie miodu. SMACZNEGO:)