Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę z soda i kakao przesiać przez sito. Posiekać z palmą i smalcem.
Wlać na patelnię 1/2 szklanki wody, miód, przyprawę korzenną i na ogniu zrobić z tego karmel. Wystudzić.
Jaja wybić do miski i ubić.
Do mąki dodać masę jajeczną i karmel wystudzony. Zarabiać nożem. Krótko rękoma.
Ciasto rozwałkować na ok. 3-4 mm. Wycinać foremkami w różnych kształtach. Piec w temp. 180 st. C ok 5-10 min.
Następnie zrobić lukier i posmarować nim pierniczki i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

monka10063 20 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
200 gram.pozdrawiam ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Rożne są opakowania kakao, Jakiego użyłaś?0 Kto głosował? | Odpowiedz