Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1295
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Mąkę z soda i kakao przesiać przez sito. Posiekać z palmą i smalcem.
Wlać na patelnię 1/2 szklanki wody, miód, przyprawę korzenną i na ogniu zrobić z tego karmel. Wystudzić.
Jaja wybić do miski i ubić.
Do mąki dodać masę jajeczną i karmel wystudzony. Zarabiać nożem. Krótko rękoma.
Ciasto rozwałkować na ok. 3-4 mm. Wycinać foremkami w różnych kształtach. Piec w temp. 180 st. C ok 5-10 min.
Następnie zrobić lukier i posmarować nim pierniczki i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego! :)