Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336875
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4636
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424531
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10569
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336875
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4636
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424531
Składniki
Mąkę z soda i kakao przesiać przez sito. Posiekać z palmą i smalcem.
Wlać na patelnię 1/2 szklanki wody, miód, przyprawę korzenną i na ogniu zrobić z tego karmel. Wystudzić.
Jaja wybić do miski i ubić.
Do mąki dodać masę jajeczną i karmel wystudzony. Zarabiać nożem. Krótko rękoma.
Ciasto rozwałkować na ok. 3-4 mm. Wycinać foremkami w różnych kształtach. Piec w temp. 180 st. C ok 5-10 min.
Następnie zrobić lukier i posmarować nim pierniczki i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego! :)