Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1375
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12948
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4999
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1375
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12948
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4999
Składniki
Mąkę z soda i kakao przesiać przez sito. Posiekać z palmą i smalcem.
Wlać na patelnię 1/2 szklanki wody, miód, przyprawę korzenną i na ogniu zrobić z tego karmel. Wystudzić.
Jaja wybić do miski i ubić.
Do mąki dodać masę jajeczną i karmel wystudzony. Zarabiać nożem. Krótko rękoma.
Ciasto rozwałkować na ok. 3-4 mm. Wycinać foremkami w różnych kształtach. Piec w temp. 180 st. C ok 5-10 min.
Następnie zrobić lukier i posmarować nim pierniczki i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego! :)