Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458496
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Składniki
Mąkę z soda i kakao przesiać przez sito. Posiekać z palmą i smalcem.
Wlać na patelnię 1/2 szklanki wody, miód, przyprawę korzenną i na ogniu zrobić z tego karmel. Wystudzić.
Jaja wybić do miski i ubić.
Do mąki dodać masę jajeczną i karmel wystudzony. Zarabiać nożem. Krótko rękoma.
Ciasto rozwałkować na ok. 3-4 mm. Wycinać foremkami w różnych kształtach. Piec w temp. 180 st. C ok 5-10 min.
Następnie zrobić lukier i posmarować nim pierniczki i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego! :)