Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116212
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7925
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2991
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1477
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1272
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116212
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7925
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2991
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1477
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1272
Składniki
Margarynę stop z miodem, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem brzoskwiniowy oraz masę miodową. Cały czas ucierając, dodawaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do pierników i na koniec zimne mleko.
Wyrób gładkie ciasto. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Pozostałe stop. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Polewę ostudź, polej piernik.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie