Do góry

Desery Przepis na:

Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie

Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19075

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie"

Składniki

  • pół kostki margaryny
  • 2 łyżki miodu
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • słoik dżemu brzoskwiniowego
  • 3 szklanki mąki
  • półtorej łyżki
  • kakao
  • łyżka sody oczyszczonej
  • opakowanie przyprawy do pierników
  • pół szklanki mleka. Polewa: łyżeczka żelatyny
  • 6 dag masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki kakao
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie

Przygotowanie

  1. Margarynę stop z miodem, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem brzoskwiniowy oraz masę miodową. Cały czas ucierając, dodawaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do pierników i na koniec zimne mleko.

  2. Wyrób gładkie ciasto. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź.

  3. Polewa: żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Pozostałe stop. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Polewę ostudź, polej piernik.

  4. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń