Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10631
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3272
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10631
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3272
Składniki
Margarynę stop z miodem, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem brzoskwiniowy oraz masę miodową. Cały czas ucierając, dodawaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do pierników i na koniec zimne mleko.
Wyrób gładkie ciasto. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Pozostałe stop. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Polewę ostudź, polej piernik.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie