Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik kasztelański"
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 164
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 56
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 49
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 164
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 56
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 49
Składniki
Przygotuj karmel: na mocno rozgrzaną patelnię wsyp szklankę cukru, mieszaj, aż się stopi. Dolej sok z cytryny i 2 łyżki wrzątku oraz miód. Wymieszaj, zdejmij karmel z ognia. Odstaw go, by lekko przestygł.
Jajka połącz z pozostałym cukrem. Utrzyj mikserem. Dosyp sodę oraz przyprawę piernikową. Następnie, wciąż ucierając, porcjami dodawaj na przemian obie mąki i śmietanę. Dołóż karmel z miodem i ponownie wymieszaj ciasto.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 50 minut w temp. 170 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 35
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 26