Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik mojej prababci - sama początkowo nie wierzyłam że coś surowego nie zepsuje się przez dwa tygodnie
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 150
Składniki
Masło +miód+ cukier rozpuścić razem. Ostudzić. Następnie dodać mąkę , jajka, przyprawę do piernika. Sodę rozpuścić w mleku i również dodać. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie przykryć i zostawić w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie ( mozna trochę krócej) Po upływie tego czasu - ciasto podzielić na 3 części , rozwałkować . Każdy placek podziurkować widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczniu jeden placeki pokropić mocną czarną kawą. Jeden przełożyć dobrą marmoladą (można do niej dodać rum) , drugi masą czekoladową : 20 dkg czekolady, 22 dkg masła, 4 żółtka - utrzeć. Piernik oblukrować polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78277
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59708