Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7
Dodano: 23.09.2008
Odsłon: 2543
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Masło +miód+ cukier rozpuścić razem. Ostudzić. Następnie dodać mąkę , jajka, przyprawę do piernika. Sodę rozpuścić w mleku i również dodać. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie przykryć i zostawić w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie ( mozna trochę krócej) Po upływie tego czasu - ciasto podzielić na 3 części , rozwałkować . Każdy placek podziurkować widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczniu jeden placeki pokropić mocną czarną kawą. Jeden przełożyć dobrą marmoladą (można do niej dodać rum) , drugi masą czekoladową : 20 dkg czekolady, 22 dkg masła, 4 żółtka - utrzeć. Piernik oblukrować polewą czekoladową.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

klimcentrum 04 października 2008Zgłoś do usunięcia
2 jajka - sorrki ale gdzieś umknęło0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazia2903 04 października 2008Zgłoś do usunięcia
ile jajek trzeba dodac?0 Kto głosował? | Odpowiedz