Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny piernik mojej prababci - sama początkowo nie wierzyłam że coś surowego nie zepsuje się przez dwa tygodnie
Masło +miód+ cukier rozpuścić razem. Ostudzić. Następnie dodać mąkę , jajka, przyprawę do piernika. Sodę rozpuścić w mleku i również dodać. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie przykryć i zostawić w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie ( mozna trochę krócej)
Po upływie tego czasu - ciasto podzielić na 3 części , rozwałkować . Każdy placek podziurkować widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni.
Po upieczniu jeden placeki pokropić mocną czarną kawą. Jeden przełożyć dobrą marmoladą (można do niej dodać rum) , drugi masą czekoladową : 20 dkg czekolady, 22 dkg masła, 4 żółtka - utrzeć.
Piernik oblukrować polewą czekoladową.
Przepyszny piernik nie wymagający leżakowania. Piernik po upieczeniu wychodzi...
Odsłon: 8463
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10296
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7654
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1450
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5752
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 109
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10296
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7654
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1450
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5752
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 109
Składniki
Masło +miód+ cukier rozpuścić razem. Ostudzić. Następnie dodać mąkę , jajka, przyprawę do piernika. Sodę rozpuścić w mleku i również dodać. Wszystko dobrze wymieszać, szczelnie przykryć i zostawić w chłodnym miejscu przez 2 tygodnie ( mozna trochę krócej) Po upływie tego czasu - ciasto podzielić na 3 części , rozwałkować . Każdy placek podziurkować widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni. Po upieczniu jeden placeki pokropić mocną czarną kawą. Jeden przełożyć dobrą marmoladą (można do niej dodać rum) , drugi masą czekoladową : 20 dkg czekolady, 22 dkg masła, 4 żółtka - utrzeć. Piernik oblukrować polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 32
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 118