Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowa szarlotka"
Rogaliki migdałowe to przepis kuchni austriackiej. Wypieka się je w Austrii z...
Odsłon: 2490
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 327
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3423
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1298
Smaczna i pożywna sałatka z rukolą, białą fasolą , kaszą i warzywami idealna...
Odsłon: 302
Bardzo smaczne ciastka czekoladowe, które przygotujesz w 15 minut. Do tego ch...
Odsłon: 327
Dzisiejszy obiad powstał z tego co było w lodówce, najtańsze i najszybsze dan...
Odsłon: 3423
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1298
Smaczna i pożywna sałatka z rukolą, białą fasolą , kaszą i warzywami idealna...
Odsłon: 302
Składniki
Pierniki drobno pokrusz lub zetrzyj do miski. Zalej śmietaną. Dodaj rum i posyp cynamonem. Dobrze wymieszaj (tak, aby powstała jednolita masa).
Jabłka obierz i wykrój gniazda nasienne. Miąższ pokrój w grube plastry i błyskawicznie skrop sokiem z cytryny (aby nie ściemniały). Ciasto rozłóż na posypanej mąką stolnicy (gdy jest mrożone, najpierw je rozmroź).
Rozwałkuj na cienki prostokąt. Wyłóż na niego masę piernikową i jabłka. Zwiń.
Przełóż strudel na blachę wyłożoną pergaminem (końce rolady powinny być pod spodem).
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 30 min w temp. 200 st.C.
Czas przygotowania: 60 min 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Ciasto filo z białym serem
Desery
Tort mocno kawowy
Desery
Kruche ciasto z rabarbarem
Desery
Domowe ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto filo z białym serem
Ciasto filo to bardzo cienkie ciasto zrobione z mąki, wody i odrobiny oleju....
Odsłon: 51
Tort mocno kawowy
Smaczny tort składający się z biszkoptu i kremu kawowego nasączony kawą . Ucz...
Odsłon: 1298