Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowa szarlotka"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1901
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Składniki
Pierniki drobno pokrusz lub zetrzyj do miski. Zalej śmietaną. Dodaj rum i posyp cynamonem. Dobrze wymieszaj (tak, aby powstała jednolita masa).
Jabłka obierz i wykrój gniazda nasienne. Miąższ pokrój w grube plastry i błyskawicznie skrop sokiem z cytryny (aby nie ściemniały). Ciasto rozłóż na posypanej mąką stolnicy (gdy jest mrożone, najpierw je rozmroź).
Rozwałkuj na cienki prostokąt. Wyłóż na niego masę piernikową i jabłka. Zwiń.
Przełóż strudel na blachę wyłożoną pergaminem (końce rolady powinny być pod spodem).
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 30 min w temp. 200 st.C.
Czas przygotowania: 60 min 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień