Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe brownie

Piernikowe brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1245

Dodano:

Odsłon: 147

Brownie to wypiek, który zawsze się udaje. Przyprawy korzenne nadają zawsze niezwykłego charakteru każdemu wypiekowi. Połączenie smaku piernika i brownie w jednym cieście sprawia, iż to ciasto stało się hitem w moim domu. Co tu dużo mówić brownie i pierniki to ulubione wypieki mojej rodziny. Są proste, smaczne i każdy je lubi. Piernikowe brownie to doskonałe ciasto zarówno do niedzielnej kawy, jak na spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Piernikowe brownie

Przygotowanie

  1. Czekoladę łamię na kawałki. Masło rozpuszczam wraz z kakao, 100 g cukru i wodą. Dodaje połamaną czekoladę. Mieszam do momentu połączenia się składników. Studzę. Jajka ubijam na puszystą pianę wraz z 20 g cukru. Do ubitych jajek dodaje wystudzone składniki. Miksuję. Dodaję mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Dekoruje ciasto cukrem pudrem.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń