Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1762
Dodano: 22.01.2020
Odsłon: 1194
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Czekoladę łamię na kawałki. Masło rozpuszczam wraz z kakao, 100 g cukru i wodą. Dodaje połamaną czekoladę. Mieszam do momentu połączenia się składników. Studzę. Jajka ubijam na puszystą pianę wraz z 20 g cukru. Do ubitych jajek dodaje wystudzone składniki. Miksuję. Dodaję mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Dekoruje ciasto cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga !
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 22 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Fajne wydanie brownie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz