Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi... pycha... pierogi z malinami.... 7 niebo...
Mąkę pszesiewamy na stolnicę, robimy w niej dołek, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Zagniatamy gładkie ciasto.
Maliny przebieramy i szybko opłukujemy na sicie, dokładnie osączamy i posypujemy cukrem. Odstawiamy na 15 minut.
Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowujemy ciasto na placek grubości 2 milimetrów i szklanką wycinamy kółka. Na krążki ciasta nakładamy po łyżeczce malin z cukrem, składamy na pół i dokładnie sklejamy brzegi.
W dużym garnku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli i łyżką oleju. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody, delikatnie mieszamy i na średnim ogniu gotujemy, aż wypłyną. po wypłynięciu gotujemy jeszcze chwilkę ( ok. 2 - 3 minuty). Ostrożnie wyjmujemy po jednym łyżką cedzawkową, dokładnie osączamy i wykładamy na pólmisek. Podajemy na ciepło, od razu po ugotowaniu, posypane cukrem lub polane jogurtem.
Pierogi na słodko z truskawkami polane pysznym sosem kokosowym.
Odsłon: 1662
Pyszne i sycące pierogi z mięsnym farszem. Nieco pracochłonne ale warto poświ...
Odsłon: 31717
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 245
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 111
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 171
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 240
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 190
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 245
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 111
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 171
Zapiekanka chłopska. Dziś mam dla Was pomysł na pyszną zapiekankę chłopską. R...
Odsłon: 240
Uwielbiam przygotowywać pizzę więc często eksperymentuje z jej wyglądem. Dziś...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę pszesiewamy na stolnicę, robimy w niej dołek, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Zagniatamy gładkie ciasto.
Maliny przebieramy i szybko opłukujemy na sicie, dokładnie osączamy i posypujemy cukrem. Odstawiamy na 15 minut.
Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowujemy ciasto na placek grubości 2 milimetrów i szklanką wycinamy kółka. Na krążki ciasta nakładamy po łyżeczce malin z cukrem, składamy na pół i dokładnie sklejamy brzegi.
W dużym garnku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli i łyżką oleju. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody, delikatnie mieszamy i na średnim ogniu gotujemy, aż wypłyną. po wypłynięciu gotujemy jeszcze chwilkę ( ok. 2 - 3 minuty). Ostrożnie wyjmujemy po jednym łyżką cedzawkową, dokładnie osączamy i wykładamy na pólmisek. Podajemy na ciepło, od razu po ugotowaniu, posypane cukrem lub polane jogurtem.
Przepisy Desery
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Tort Knoppers
Dużo orzechów, jeszcze więcej czekolady. Prawdziwa bomba kaloryczna. Ale jaka...
Odsłon: 67
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 260