Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkosznie kaloryczne z odrobiną egzotyki.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 62
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 41
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 62
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubijam pianę i dodaję na końcu mieszając drewnianą łyżką delikatnie. Wykładam do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównuję i piekę ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień lub jak ciasto wystygnie całkowicie, robię polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę trzeba zagotować, dodać rum i zapach rumowy. Wymieszać i lekko przestudzić. Ciasto kroję w kostke i wkładam do polewy a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych. Możecie użyć innego alkoholu i zapachu ale rumowy jest idealny!