Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 432
Dodano: 15.03.2013
Odsłon: 7690
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Margarynę ucieram z cukrem, dodaję żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubijam pianę i dodaję na końcu mieszając drewnianą łyżką delikatnie. Wykładam do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównuję i piekę ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień lub jak ciasto wystygnie całkowicie, robię polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę trzeba zagotować, dodać rum i zapach rumowy. Wymieszać i lekko przestudzić. Ciasto kroję w kostke i wkładam do polewy a następnie obtaczam w wiórkach kokosowych. Możecie użyć innego alkoholu i zapachu ale rumowy jest idealny!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)