Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5433
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5433
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5480
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (25x40 cm). Pieczemy 20 minut w 170 st.C.
Robimy masę: Ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, 1 łyżką cukru i łyżką mąki. Zagotowujemy. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń. Mieszamy z ananasami.
Pianka kokosowa: Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami. Wkładamy do formy 25x40 cm i pieczemy 20 minut w temp. 170 st.C, aż sie zrumieni.
Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.