Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Place budyniowy bez pieczenia"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1182
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1182
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
Zagotuj 1,5 szklanki mleka z masłem, cukrem oraz aromatem. Resztę mleka wymieszaj z budy niem, mąką, żółtkami, wlej do mleka.
Gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników wyłóż na blachę posmarowaną tłuszczem. Wlej krem, na wierzch wyłóż resztę herbatników. Gdy cias to stężeje, zalej galaretką.
<strong>Porcje: 10. Przygot. 35 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 320 kcal. Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Takie jest życie