Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Place budyniowy bez pieczenia"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Zagotuj 1,5 szklanki mleka z masłem, cukrem oraz aromatem. Resztę mleka wymieszaj z budy niem, mąką, żółtkami, wlej do mleka.
Gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników wyłóż na blachę posmarowaną tłuszczem. Wlej krem, na wierzch wyłóż resztę herbatników. Gdy cias to stężeje, zalej galaretką.
<strong>Porcje: 10. Przygot. 35 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 320 kcal. Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Takie jest życie