Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Place budyniowy bez pieczenia"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414412
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2296
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414412
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2296
Składniki
Zagotuj 1,5 szklanki mleka z masłem, cukrem oraz aromatem. Resztę mleka wymieszaj z budy niem, mąką, żółtkami, wlej do mleka.
Gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników wyłóż na blachę posmarowaną tłuszczem. Wlej krem, na wierzch wyłóż resztę herbatników. Gdy cias to stężeje, zalej galaretką.
<strong>Porcje: 10. Przygot. 35 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 320 kcal. Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Takie jest życie