Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Place budyniowy bez pieczenia"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Zagotuj 1,5 szklanki mleka z masłem, cukrem oraz aromatem. Resztę mleka wymieszaj z budy niem, mąką, żółtkami, wlej do mleka.
Gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników wyłóż na blachę posmarowaną tłuszczem. Wlej krem, na wierzch wyłóż resztę herbatników. Gdy cias to stężeje, zalej galaretką.
<strong>Porcje: 10. Przygot. 35 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 320 kcal. Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Takie jest życie