Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Place budyniowy bez pieczenia"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Zagotuj 1,5 szklanki mleka z masłem, cukrem oraz aromatem. Resztę mleka wymieszaj z budy niem, mąką, żółtkami, wlej do mleka.
Gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę herbatników wyłóż na blachę posmarowaną tłuszczem. Wlej krem, na wierzch wyłóż resztę herbatników. Gdy cias to stężeje, zalej galaretką.
<strong>Porcje: 10. Przygot. 35 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 320 kcal. Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Brzegów.</strong>Źródło: Takie jest życie